Filmklipp


Produktfilmer


Universalpasta


Vi har fått en nykomling i Ocean’s sortiment. Den nya superprodukten är en miljöanpassad universalpasta med tillhörnade svamp för rengöring.Universalpastan är miljövänlig och biologiskt nedbrytbar och innehåller inga skadliga kemikalier. 

Oceans universalpasta kan användas till allt från rengöring av kastruller, spisen, diskho till rengöring av fälgar och trädgårdsmöbler. Universalpastan är märkt med EU-blomman. 

Se filmen för att se några av de olika användningsområdena. 

Nyhetsinslag om zeoliter i tvättmedel


I 10 år har vi varit tydliga med vårt ställningstagande mot zeoliter då vi har sagt att de kan öka risken för skadliga dammpartiklar i inomhusmiljön. Igår tog äntligen TV4 upp detta in sin nyhetssändning.

”När fosfater i tvättmedel fasades ut för runt 7 år sedan så blev lermineraler, så kallade zeoliter vanligare i pulvertvättmedel men forskare ifrågasätter nu mineralet då det inte sköljs ur kläderna helt och hållet, något man misstänker både kan försämra tvättmaskinernas effekt och påverka hälsan. Zeoliter finns bara i pulvertvättmedel då de inte går att lösa upp i flytande vätska. Inom industrin anser man att zeoliter fastnar och förstör de kraftiga maskinerna, därför har de aldrig varit ett alternativ för dom”.

För 22 år sedan vändes tvättmedels-branschen upp och ned


​Genom att vi bevisade att det gick att få bästa tvättresultat och vara miljövänlig på samma gång. Absolut RENT som dom talar om i det här klippet blev stämda av Vin och Sprit och går numera under namnet Ocean.

Delvis ledde det här klippet till att det ställdes krav på att även andra stora tvättmedelstillverkare att tänka miljövänligt. Det tycker vi är bra för nästa generation.

Men vi har inte nöjt oss med det – titta gärna på vår framtidsprodukt DubbelDryg som räcker till dubbelt så många tvättar i jämförelse med traditionellt tvättmedel. Genom att ta bort onödiga ingredienser sparar vi transporter och därför onödiga koldioxidutsläpp. Fördelarna är många, prova själv. Du kommer inte behöva handla tvättmedel lika ofta om du använder DubbelDryg.