Tvättprodukter

Redan i slutet av 70-talet, när Leif Löf tog fram vårt första tvättmedel, fanns miljötänkandet med i bilden.

Låg dosering (0,5 dl) var en innovation då standarddoseringen var 3 dl per tvätt. 
Sedan dess har vårt tvättmedel ständigt utvecklats.


I Konsumentverkets tester har vi fått Bäst i test vid fem tillfällen, varav två toppresultat med ensam 5:a i betyg. Idag har vi bland annat "världens drygaste" tvättmedel med 25 ml per tvätt; det "Klimatneutrala" Ocean Dubbeldryg.

Oceans tvättmedel innehåller inget blekmedel, och därför har vi idag ingen "Vittvätt". Istället säljer vi Oxi fläck & Blek som är ett blekmedel man kan tillsätta om man tvättar vita kläder som har blivit lite gråa i färgen. Men om vita kläder bara är lätt smutsade räcker det att tvätta dem med vanligt tvättmedel. Om kläderna har fläckar, kan de enkelt behandlas med våra olika fläcksprayer. Läs vår Fläckguide här. 

I våra två serier, Bastvätt och Dubbeldryg (i pulverform) så finns det en variant som är lätt parfymerad och en oparfymerad variant. Tvättmedlet som är oparfymerad lämpar sig bra för personer som lider av allergi. Våra Allergivänliga tvättmedel är godkända av; och märkta med Astma och Allergiförbunders logo. 
I Bastvätt-serien ingår även flytande bastvätt som är märkt med Bra Miljöval. 

För att läsa mer om våra tvättprodukter, se märkningar, bilder och ladda hem säkerhetsdatablad, klicka på de olika produktnamnen till vänster.